“Vahşetin Çağrısı” – Jack London

Bir köpeğin gözünden sizi titreten, korkutan bir dünyaya yolculuk. Kırbaçların hızla sırtınıza indiği, dostunuz olmayan köpeklerin teker teker parçalarınızı koparma girişiminde bulunduğu bir dünyaya yolculuk… Karın ayaklarınızın altında ezilişini hissedecek, bembeyaz dünyayı sırtınıza bağlanmış kilolarca yük ve yerinize geçmek için her an saldırmaya hazır bir düzine köpekle keşfedeceksiniz.

Kendi dünyanıza bir bakış şeklinde adlandırmak daha doğru olur belki de bu yolculuğu. Gücü olanın kanunu satın aldığı, hırsın saldırganlaşarak etinize dişlerini gömdüğü, ilkel yaşamın ölümü ve öldürmeyi çağırdığı bu dünya size pek yabancı gelmeyecek. İlkel olarak tanımlanan bu yaşayışın “medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar”a yakınlığı sizi ürkütecek.

Sevgiyi ve nefreti, hiyerarşiyi ve adaleti, sadakati ve kaybı, şiddet ve ödülü, acıyı ve gücü, ve nicelerini tadacağınız uzun bir yolculuk olacak sizin için bu. Bu yolculuğun sonunda ise kendinizi mi buldunuz yoksa kendinizi kaybedip sizi dönüştürdükleri yaratıkla mı karşılaştınız karar veremeyeceksiniz.

 

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑